Gastenboek

 

 

 • De stilteweek bij jullie heeft me echt deugd gedaan. De plek, het stille dorp, de rivier, de heuvels en de bossen, het lekkere eten, jouw openhartigheid, de warme serene sfeer, de eenvoud en de rust, jullie dynamiek samen, het vertrouwen; ik nam ze natuurlijk mee naar huis. :) Het is ongelooflijk hoe stilte als vanzelf laat komen wat nodig is. Voor mij heeft het inzicht gegeven waar ik voordien niet aankon. Dank je, Yola en Guy, voor jullie plek, waar onrust een bodem vindt en helder wordt, waar stilte terug laat stromen en verbindt.

  Sara - oktober 2017
 • Für die Zeit bei Euch nochmals ein ganz grosses Dankeschön. Es waren nur 72 Stunden, aber die haben in mir zum Vorschein gebracht, was ich schon lange weiss, schon als Student näher dran war, aber dann im Arbeitsleben wieder mehr und mehr vergessen habe. Heute habe ich das Gefühl, auf euphorisierte Weise in mein ICH verliebt zu sein und bin gespannt, was noch kommen wird. Aber egal, was noch kommen wird - der Zustand wird sicherlich nicht unbegrenzt anhalten - JETZT kan ich ihn geniessen. Het Stiltehuis: in einem alten, wallonischen Dorf umgeben von Wald für schöne Wanderungen direkt ab der Haustür, ein geschmackvoll umgebauter Bauernhof mit schlichten, stilvollen Räumen. Ein Ort zum Wohlfühlen! Dankjewel voor die tijd bij jullie. Het waren slechts 72 uren, maar die hebben in mij zichtbaar gemaakt, wat ik al lang weet, reeds als student, maar wat ik later in het arbeidsleven steeds meer en meer vergeten ben. Op dit moment heb ik het gevoel, op een euforische manier verliefd te zijn op MEZELF en ik ben benieuwd wat er nog zal komen. Maar wat er ook komt - deze toestand zal heel zeker niet blijven duren - maar NU kan ik er nog van genieten. Het Stiltehuis is gelegen in een oud Waals dorp omgeven door bossen waar je mooie wandelingen kan maken vertrekkend van aan de voordeur. Het is een smaakvol omgebouwde boerderij met eenvoudige en stijlvolle ruimtes. Een zalige plek!

  Bill - oktober 2017
 • Enkele dagen na mijn vertrek uit jullie zalige plek, wil ik graag even stilstaan bij hetgeen de stilteweek voor mij betekent. Ik heb me werkelijk gedragen en omarmd gevoeld op jullie mooie stille plek, en gevoed door sterkend inzicht, heerlijke maaltijden en een warme 'thuis', heb ik de innerlijke rust gevonden waar ik zo naar hunkerde. Verlost van de chaotische, krampachtige en energieverslindende gedachtenmolen en emotionele reddeloosheid, kan ik nu weer verder, wetende dat ik de kracht van de stilte steeds in me draag. Blij en dankbaar, voel ik me nu. Van harte.

  Christel - oktober 2017
 • Beschut door rotsen, geschraagd door oude balken, zalig Stiltehuis!

  Kris - oktober 2017
 • Een Elfje: Stilteweek - wandel, geniet - rust en verdiep - wieg, glimlach, ontdek, koester - Jezelf.

  Esmeralda - augustus 2017
 • Ik had een heel fijne week bij Guy en Yola. De groene omgeving, het heerlijke eten en de enorme gastvrijheid maken Het Stiltehuis een plek om tot rust te komen. Niets moet, je hoeft alleen te doen wat je zelf wilt.

  Lieke - juni 2017
 • Ik heb jouw boek ‘Reis naar mijn oorsprong’ mogen lezen. Je hebt er je eigenheid in kunnen weergeven op een heel erg respectvolle en liefdevolle manier. Een voor mij inspirerend verhaal, maar ook bevestigend en zeer herkenbaar. Ook ik droom van een plaats waar ik mensen mag ontvangen, hen de mogelijkheid mag geven om te herbronnen en tot innerlijke rust te komen, een plaats in een prachtige natuur waar de vijf elementen aanwezig zijn, waar ik mensen mag helpen begeleiden op zoek naar zichzelf. Ik droom het zo groot mogelijk en ik zie het volledig voor mij. Ik voel en ervaar de plaats in mij. Jij hebt jouw droom samen met die van Guy mogen versmelten tot één en de realisatie is prachtig geworden! Ook je boek dat de realisatie is van wat je vroeger gedroomd hebt, is er gekomen en zal veel mensen, waaronder ik, net dat duwtje in de rug geven om ook onze dromen waar te maken, er te zijn, volledig aanwezig, en te creëren! Ik ben blij en dankbaar dat ik al heb mogen proeven van jullie creatie. Ik voelde mij thuis bij jullie, twee warme super lieve mensen, die ik in mijn hart een stukje meedraag. Jouw boek mag er zijn Yola. Het typeert jou. Je hebt jezelf neergezet, letterlijk en figuurlijk, en daar voel ik ontroering bij en enorm veel respect. Je kwetsbaarheid waarvan je zo'n kracht hebt gemaakt en die je gebruikt om andere mensen te inspireren en in hun kracht te laten komen. Wondermooi! Weet je, iedere keer als ik er in slaag een stukje van mijn droom te realiseren en te creëren, zal ik met een glimlach aan je denken...

  Helga - mei 2017
 • Ik denk nog bijna dagelijks aan mijn zalig weekendje bij jullie. De mooie wandelingen, het prille lenteweer, het zalige eten, het lezen in de mooie tuin tussen de koeien. Het was heerlijk. Wat ik ook zo fijn vond, en vaak mis in mijn dagelijkse gewoontes, was de duidelijke structuur in onze dag. Vaste uren voor meditatie en de maaltijden geven zoveel rust, echt heel fijn. Nogmaals hartelijk dank voor de fijne tijd die ik bij jullie mocht doorbrengen. Nog veel succes met het zalige Stiltehuis en met Guy's prachtige kunstwerken.

  Petra - april 2017
 • Mezelf een stilteweek cadeau doen is een mooi geschenk geworden om stilte in mij te ervaren. Het concept van structuur, middels de drie maaltijden per dag en de meditaties aan het begin en het eind van de dag, bood mij veel ruimte om op mijn eigen wijze invulling te geven aan de stilte. De liefdevolle aandacht van Yola en Guy kwam in deze week in alle aspecten tot uiting. Ik denk hierbij onder andere aan het kennismakings-en afrondingsgesprek. De stilte afgewisseld met boeiende gesprekken tijdens de maaltijden, de heerlijke kookkunst van Guy, de rust in huis en de sfeervolle meditaties. Het Stiltehuis was voor mij een plek waar ik mij thuis gevoeld heb en ligt in een prachtige en rustige omgeving met veel wandelmogelijkheden. De eerste uren was het even wennen in de zin van 'waar begin ik aan en hoe vul ik mijn tijd'. Echter na enkele uurtjes ebde dit weg en begon ik de stilte meer en meer als aangenaam te ervaren. Hoe mooi om elke dag vroeg op te staan en in stilte de dag te mogen begroeten, kijkend uit het venster van mijn slaapkamer. De uurtjes doorbrengend overdag met lezen van mooie teksten en hierover nadenkend; afgewisseld met wandelingen in de natuur of zittend in de meditatieruimte. Ik merkte vooral tijdens de eerste dagen hoeveel afleidingen er in mijn dagelijks leven aanwezig zijn die mij afhouden van 'wat er in het leven echt toe doet'. Verrassend voor mij was gaandeweg dat stilte niet beangstigend is. Tijdens mijn verblijf heb ik dat met de volgende woorden verwoord: Wijs stilte niet af, begroet haar als een trouwe vriend die je de weg wijst naar stilte in je hart, plek van volledige acceptatie van wie je bent. Juist deze ervaring maakt deze stilteweek tot een ervaring op zielsniveau. Ik ben zoals ik ben, meer is er niet en wat er is mag er zijn. Dankbaar vertrok ik vrijdagmiddag na de lunch weer naar huis naar mijn dierbaren. Yola en Guy, ik heb jullie als prachtige en boeiende mensen ervaren. Dank je wel door alle warmte, aandacht en zorgzaamheid.

  Chris - maart 2017
 • De stilteweek was precies wat ik zocht: een weekje rustig nadenken in een ontspannen sfeer, waarin niks moet, en met heerlijke maaltijden!

  Marc - maart 2017

Pagina's

Site by Antroad