Stilteweek

Geef jezelf een geschenk, gun jezelf een stilteweek

Neem afstand van je dagelijkse omgeving en bezigheden, kom naar Het Stiltehuis en laat los. Stap in een andere tijdsbeleving, leef in het hier en nu. Laat je meenemen door de vaste regelmaat en proef de eenvoud. Kom tot rust en ontdek wat voor jou van betekenis is. Maak ruimte voor creativiteit en laat stromen. Een nieuwe wereld gaat open ...

Een gast getuigt

Waarom is iets dat simpel lijkt soms aartsmoeilijk, zoals stilstaan. Staat U soms stil, stil tijdens een wandeling door de stad of de natuur, stil in aanwezigheid van vrienden, stil bij de loop van je leven? Ik deed het vorige week, tijdens een stilteweek in 'Het Stiltehuis' te Fraipont. 
Aangekomen op een punt in mijn leven dat het tijd was om even stil te staan, te herbronnen, terug te keren naar het 'NU', kwam deze week ver van de stad, gsm, computer en mail, onder een uitstekende coaching als geroepen. Opnieuw voeling krijgen met wat je echt drijft, wat je inspireert in je professionele en dagelijkse leven wordt er mogelijk gemaakt in zachte afzondering en was voor mij een verfrissende ervaring, die me op weg zet om verder te blijven zoeken naar een leven in balans. Stilstaan, contact houden met het 'Zijn' en leven in het 'NU' zijn daarin interessante benaderingen, die zeker deel zullen uitmaken van mijn verdere zoektocht. - Geert Verbruggen


Meer informatie

Een stilteweek doe je ‘alleen’, zonder partner, vriend of vriendin. Gedurende deze week verblijven maximum drie gasten in ons huis.

Een stilteweek loopt van maandag tot vrijdag. Onthaal op maandagmorgen vanaf 10u30, het einde is voorzien op vrijdag na de lunch.
Dagelijks zijn er twee begeleide stiltemeditaties, om 8u en om 20u, en drie gezamenlijke maaltijden, om 8u30 ontbijt, om 12u30 een warme maaltijd, om 18u30 een avondmaal. Op vraag zijn vegetarische maaltijden mogelijk.

Je beschikt over een eigen kamer. Lakens en handdoeken zijn voorzien. De badkamer is gemeenschappelijk. De meditatieruimte is doorlopend ter beschikking. Er is een aparte living voor de gasten, met een gezellige zithoek en lectuur.

Genieten van de natuur kan je op ons terrein van 1ha en de mooie en rustige omgeving in de vallei van de Vesder.

Er zijn verschillende mogelijkheden. 
Formule 1
Je verblijft in Het Stiltehuis in volpension van maandagvoormiddag tot vrijdag na de lunch. Dagelijks is er een persoonlijk gesprek. Kostprijs : 650 Euro.
Formule 2
Je verblijft in Het Stiltehuis in volpension van maandagvoormiddag tot vrijdag na de lunch. Op maandag is er een kennismakingsgesprek en op vrijdag een afrondend gesprek. Kostprijs : 500 Euro. Op vraag is een persoonlijk gesprek mogelijk aan de kostprijs van 60 Euro/sessie. 

Bel ons en overleg of een stilteweek voor jou nu passend is en geef aan welke formule je kiest.


Data volgende stilteweken in 2019

  • maandag 25 maart tot vrijdag 29 maart - volzet

     
Huisregels

Het effect van een stilteweek staat of valt met het respect voor jezelf en voor de anderen. Je nodigt jezelf uit om je zelf te ontmoeten in je diepste kern. Dan is het essentieel dat volgende leefregels worden nageleefd.

Een dag is ingedeeld in vrije en verplichte momenten. We houden strikt aan de dagindeling. De ochtend- en avondmeditatie, het ontbijt, de lunch en het avondmaal hebben een vast ritme. Deze regelmaat biedt structuur en houvast. Het moment van het persoonlijk gesprek spreken we dagelijks af.

Tijdens de vrije momenten kan je gebruik maken van de meditatieruimte, de lees- en zithoek en de tuin, of een wandeling maken in de omgeving, de vallei van de Vesder.

Opdat iedere deelnemer optimaal zijn eigen proces zou kunnen gaan, respecteren we de stilte tijdens de vrije momenten. Gesprekken tussen de gasten onderling beperken zich dan ook tot de maaltijden. We vragen om afstand te nemen van GSM, iPod of MP3-speler en internet.

Site by Antroad